Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jestli budou koaliční poslanci bulat hlasování tak, jako doteď, tak se může avizované hlasování o nedůvěře povést !

;-)

0 0
možnosti
Foto

Co k tomuto článku dodat? Přání otcem myšlenky.

2 0
možnosti
Foto

když jsme ve válce, měl by být vyhlášen vyjimečný stav.

0 2
možnosti

V Maďarsku stojí litr benzínu 29kč a plyn mají 3x levnější - Maďarsko je příkladem, že když vláda ( premiér) chce tak to jde .

Asi celý národ jasně vidí, že Fiala doposud více pomáhal Ukrajině než vlastním lidem .Rv

5 7
možnosti

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/madarsko-plyn-orban-interview-lez-varga_2208030010_voj

A proč u pohonných hmot nezmíníte, že je omezené, kolik můžete načerpat a že malé benzinky tam krachují jedna za druhou?

1 0
možnosti
Foto

Fiala ani Babis to nemysleli dobre.

Mysleli to dobre pouze pro sebe.

1 6
možnosti

Pravdou je, že Babiš alespoň tvořil iluzi, že vše dělá pro lidi - tahle vláda ale nedělá ani to - bylo by dobré si například uvědomit, že vláda žádné vlastní peníze nemá - t jsou naše peníze, které jsme zaplatili na daních abychom se vichni měli lépe - a ejhle - najednou se nesmíme dozvědět, kolik že to našich peněz skončilo na Ukrajině - a že asi nejde o drobné chápe jistě každý 8-o

2 2
možnosti
Foto

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) se v úterý ohradil proti informacím, že domácnosti letos dostanou od státu v topné sezoně v podobě takzvaného úsporného tarifu podporu pouze na spotřebu elektřiny. Tarif bude podle ministra zahrnovat i plyn. V ostatních programech se podle něho počítá také s podporou dálkového tepla a domácích kotelen.Podpora bude trvat rok, od letošního října do konce září příštího roku. Lidem a firmám budeme od října po dobu dvanácti měsíců kompenzovat vysoké ceny energií částkou 66 miliard korun, což je skutečně horní hranice toho, co si může státní rozpočet dovolit.

6 4
možnosti
Foto

Ministr se ohradil, protože poté, co praskla skutečnost, že vláda chce veřejnost okrást, nějak reagovat musel. Nic to nemění na faktu, že vláda nechce lidem dát víc než dvě tisícovky na elektřinu, což potvrzují jak dosud publikované články (HN, iDnes), tak i rozhovor s Jiřím Matouškem z Centropolu (https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/energie-tarif-vlada-centropol-matousek.A220802_155517_ekonomika_vebe). Jestli se vláda nakonec pod tlakem veřejného mínění nechá dotlačit ke splnění původního slibu, bude jedině dobře - nic to nemění na závěru, že Petr Fiala jako premiér zásadně selhal a měl by rezignovat.

6 4
možnosti
Foto

deštníky, či balíčky, dočasná odpuštění čehosi či "pomoci" nic neřeší. stejně polovina z toho skončí u nepravých.

/zásadní opatření jsou potřeba, a nafurt: dph jako v Německu, progresivní zdanění korporátů, zrušení tzv. investičních pobídek, limity, zadržení a nutnost investovat dividendy v Česku, zestátnění infrastruktury, cenové limity na vybrané komodity pro lidi, ...

/plus ŠETŘIT - zásadní revize rozpočtových výdajů na méziskovky, stop veřejným "projektům", kde se ještě "nekoplo", krácení úředních, krajských a obecních výdajů, zrušení politických oddělení na hejtmanstvích a státních úřadech, ...

2 5
možnosti

Normální člověk, jestliže ví, že ceny energií se výrazně zvedají, začne počítat, kolik ho to bude stát a co si může a nemůže dovolit a nečeká, že mu vláda zařídí oslíčku otřes se. Méně koukat na pohádky a více používat mozek.

Jestliže někdo volil vládu, které nyní říká "slepenec", asi si neuvědomil, že ty stranické subjekty se domluvily na společném státním zájmu, kterým je zachování demokratického prostředí a právního státu, které ohrožují populisté, extremisté a snad mu dojde, že toto je to zásadní, co je zapotřebí uhájit. Takže nevolil slepenec, ale rozumné politické koncepce, které musí vyčistit chlív, na což nemají kouzelný proutek, ale je to hodně náročný běh na dlouhou trať s tím, že opozice jde velmi brutálním stylem proti této koncepci a snaží se otočit vývoj směrem k vládě oligarchie a buranokracie.

8 10
možnosti

Obávám se že se spousta občanů chová jak píšete=počítá. Co se bude dít na podzim nechci ani domyslet...

3 0
možnosti
Foto

Jsme v situaci, kdy v čele země potřebujeme krizového manažera a ne pomateného žvanila z univerzity, který žije mimo realitu a jehož plánem pro případ energetického kolapsu je žebrat.

19 4
možnosti

Krizového manžera Babiše. Kdě rúšky chybí, rekněte, sám je tam privezu. Tak vy jste mi po ránu pobavil ;-D

7 0
možnosti
Foto

Mě Fiala jako premiér začne vadit, až zvedne daně. Co kvituji je jeho podpora Ukrajině.

7 5
možnosti

čekal jste, že podpoří Rusko ?

6 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.