Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A2

Alka 2

17. 8. 2012 5:04
Ono to podobně funguje všude

Při příležitosti vítání občánků dostali děti od od obce vkadní knížku jedné nejmenované banky se základním vkladem 50 Kč. Rodiče mohli dítěti přispívat a ono mělo mít v budoucnu naspořeno. Za souhlas se zřízením VK  bylo považováno podepsání listiny s účastí na této akci, vítání občánků. Jenže mezitím se rodiče rozvedli, na VK nikdo nepřispíval a jak byla matka, žijící s dítětem na původní adrese, informována, za deset let je na VK téměř 600 Kč dluhu, který má prý uhradit. Na žádost o zrušení ovšem je třeba podpis obou rodičů, který ovšem otec nedá, proč by měl, když ho nemá kdo jak donutit, jinak VK zruši nejde, ani za šílený poplatek 1000,- Podle výpočtu, pokud nebude nikdo "dluh" na VK hradit, dosáhne v době plnoletosti dítěte, kdy může VK zrušit ono samo, cca 10.000,- Poté bude dluh předán vymahačům.. Tak matku informovala banka....;-€

0 0
možnosti
A

Alfie

17. 8. 2012 5:45
Re: Ono to podobně funguje všude

Zajímavé, neměla by vkladní knížka být SPOŘÍCÍ produkt? Tedy i pokud základní vklad činil pouhých 50 Kč, měl by s léty sice nepatrně, ale narůstat, ne? Jestliže na VK přesto narůstá dluh, je jasné, jak to se spořením v tomto případě je - klient tam odkládá peníze, které nemůže utratit a ještě sponzoruje banku :-(

Což by se dalo pochopit v případě běžného účtu, který slouží k průběžným trasakcím, ale VKLADNÍ knížka???

0 0
možnosti
PD

bull001@seznam.cz

17. 8. 2012 1:55
Panebože, a toto učí.

Rušil jsem v životě několik účtů a vždy osobně. I na doporučený dopis bych nesázel. Vždy jsem si na místě nechal vše podepsat. (Spořitelna, Expandia, Unicredit - dříve Živnobanka a teď aktuálně ČSOB (s nimi jsem prošel od Banky Haná přes IPB až k ČSOB) ). Podmínkou je třeba vrátit kartu. Potvrdili mi zrušení účtu, ale nenapsal, že jsem vrátil kartu, že to je jako automaticky. Pro mne nebylo, donutil jsem ho to dopsat na papír ručně. Rušit účet obyčejným dopisem, nebo emailem může s odpuštěním pouze kretén. Zrušit účet se záporným zůstatkem nejde. Jak se vám to ve FIU, kde nejsou poplatky mohlo stát? Nějaké inkaso? To je ale vaše chyba. U "normálního" účtu přes poplatky sjedete na nevyužívaném účtu snadno, ale u nich to nějak nechápu.

5 0
možnosti
PJ

STAVA79

17. 8. 2012 0:07
česká spořitelna

osobní návštěva, zrušení účtu s ústním ubezpečením že ke dni zrušení se ruší i trvalý příkaz. 4dny na to mi přišly peníze na můj druhý účet z mého prvního účtu(čs) takže jsem se dostal na zrušeném účtě do kontokorentu. Opět jsem tedy musel na pobočku a zeptat se zda-li mám peníze poslat zpět na neexistující účet. řekli mi že ano a poplatky že žádné účtovat nebudou. Mám zdarma převod u nové banky. ale kdyby byl placený tak nic už nedostanu. o dalším čase v bance ani nemluvě.

1 0
možnosti
BM

BořekŠikula

17. 8. 2012 0:03
Něco není pravda

Jestliže upozornili na nepovolený debet 66 Kč, tak zřejmě v okamžiku údajného zrušení účtu tam už byl. Takový účet nelze zrušit nikde. Vzhledem k ceníku FIO tam debet nemůže sám od sebe vzniknout.

A ještě, jestli máte k účtu platební kartu, tak je potřeba napřed zrušit kartu a pak teprve lze zrušit účet.

Takže něco bylo jinak, než tvrdíte.

3 0
možnosti
ZF

zdf

17. 8. 2012 0:15
Re: Něco není pravda

Bořku Šikulo z Fio banky, nechci s Vámi diskutovat o zbytečnostech. Kdybyste si text přečetl pořádně, tak nejpodstatnější sdělení je:

-- v říjnu mi banka oznámila, že něco není v pořádku, oznámila to mailem

-- obratem jsem jí napsal, že tomu tak není, že tedy její sdělení považuji za mylné, a poslal jsem to stejnou cestou, tedy mailem

-- banka na to nijak nereagovala, a tedy uznala, že mám pravdu

Banka i klient jsou partneři se stejnými právy a povinnostmi. Chyba byla na straně banky, nikoli na mé.

1 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.