Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, pokud považujete za relevantní zdroj informací televizi Raptor, je další diskuse poměrně problematická. Zjistěte si, kdo ji vlastní, jak se veřejně projevuje a o co mu jde.

Česká televize jistě není dokonalá, nicméně pokud si pamatuji, přenášela přímým přenosem protivládní demonstranci na Václavském náměstí. Stejně tak i tu odborářskou.

To, že do pořadů nezve kohokoli, kdo udrží megafon, je logické a správné. Představa, že kdejaký alternativně inteligentní jedinec, který v sobě ucítí mesiánský sklon, má automaticky právo na prime time, je zcela mimo.

11 3
možnosti
LV

Vzpomínáte ještě, kdo začal s nálepkováním rozdělujícím

spolecnost? Kdo přišel s termíny jako "pražská kavárna", "lepšolidi" atd.? A kdo se jich náramně ochotně zmocnil?

A dále - to, že Vy sám se považujete za nezaujatého pozorovatele, ještě neznamená, že jim skutečně jste. Jste úplně stejně subjektivní jako já či kdokoliv jiný. Například Vaše tvrzení, že Vrabel je člověk, který třikrát po sobě zaplnil Václavské náměstí. Poprvé se mu to skoro povedlo, podruhé zaplnil sotva půlku a potřetí přišlo pár tisíc lidi.

A velmi vypovídající o úrovni zpravodajství TV Nova je skutečnost, že vysílá otázku podporovatele Vrabela, proč ho ČT neozve do nějaké debaty. Proč to neudělá sama Nova? Proč mu ona nedá prostor, když je to takový fenomén?

9 2
možnosti
PK

Za sebe mohu říci, že pokud by ČT pozvala Vrábela do jakékoli diskuze, okamžitě přestávám platit koncesionářské poplatky.

Souhlasím, že každý má právo říci svůj názor. Dokonce klidně i v TV. Ale musí to být člověk, který má co říci.

Nechť kandiduje za politickou stranu, nechť má v průzkumech solidní šanci a pak jistě pozvánka přijde. V tomto případě to budu akceptovat i já. Ale aby každý proruský dezinformátor dostával prostor v TV, kterou si platíme všichni? Tak to ani náhodou!!

7 0
možnosti
PK

Velmi mě na vašem blogu pobavil ten zásadní nepoměr, kdy kritizujete ČT, ale přitom neváháte dát odkaz na Raptora. :-)

To je doslova k smíchu.

Děkuji za pobavení.

7 2
možnosti
Foto

České televizi důvěřuje 73% lidi. Viz:

https://www.lupa.cz/aktuality/ceske-televizi-duveruje-73-lidi-je-to-nejvice-od-roku-2015/

Myslíte si tedy, že tato hodně velká většina národa je nesvéprávná?

7 2
možnosti
JH

Co má rok starý průzkum společného s tím, o čem píše autor?

Jinak : důvěra v ČT je do značné míry známkou neznalosti jazyků a pohodlnosti respondentů. ČT zneužívá dominantního postavení na trhu. Ke svým koncesionářům se má chovat slušně, ke všem. Moralizování má přenechat jiným a na trestné činy a přestupky máme placené orgány.

1 1
možnosti
Foto

Člověk má jistě právo zbloudit, mýlit se, mít názor v rozporu s objektivně poznatelnou a poznanou pravdou atd. A to zvláště proto, že v informačním a desinformačním přetlaku lze zbloudit velmi snadno. Ostatně ono zbloudění je přece záměrem těch, kteří jsou za lhaní , šálení a mrzké rozdělování společností placení. Nejsou to placení tupci, ale inteligentními zločinci.

Ke slovu dezolát považuji za potřebné podotknout, že postupným posouváním jeho významu může dochâzet při použití tohoto novotvaru k nedorozuměním.

Zda se jeho význam ustálí, zatím nelze říci. Význam slova původně vyjadřoval spíše podivína na okraji společnosti, ve stavu a podmínkách neutěšených až dezolátních. Dnes význam tohoto slova neoznačuje primárně člověka druhotně destruovaného, devastovaného, ale spíše aktivně se podílejícího na destrukci.

0 0
možnosti
LV

Myslím, že slovo dezolát se připojí k pojmům jako bolševik, fašista, nacista, neomarxista a dalším, jejichž obsah byl vyprázdněn a které slouží už jen jako obusek k mlácení protivníků po hlavách v emotivních bezúčelných debatách.

0 0
možnosti
PJ

Myslím, že nemáte tak úplně pravdu. Nemyslím si, že společnost rozděluje Čt, ale společnost rozdělují lidé, kteří si z hraní na politiky udělali živnost, jako pan Vrábel.

9 2
možnosti
Foto

Ze zaznela kritika Vrabela, to je v poradku. Pravdepodobne ma fakt maslo na hlave. Ale v ramci vyvazenosti meli nechat zaznit hlasy tech, kteri o deni v CT a obsazeni jeji Rady vedi nejvice i hlasy tech, kdo umi smysluplne vysvetlit, proc jsou nespokojeni. A tech neni malo. Jen se do vysilani proste nepripusti. Rada CT ma ze zakona zastupovat ruzne proudy a nazory. Tak to ale uz vubec neni.

Spolecnost rozdeluji vzdy media. Jen media a vladnouci garnitura. Za covidu, za komunistu i ted. Kdyby vlada a jimi koupena media nelhali, lidi by se nehadali, neb lidi opakuji jen nalepky z medii a od politiku. Vlada ma stmelovat.

7 2
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.