Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

zajicek8

26. 8. 2012 6:35
Divné

Divné je i to, že o hledání práce ženou píše muž.

A asistentka ve vzdělávací agentuře je nekvalifikovaný poskok pro všechny, co je tam od nevidím do nevidím - otevírá "třídy", doplňuje kelímky u automatu na kávu, sbírá použité nádobí, vypisuje diplomy, telefonuje lektorům apod.

0 0
možnosti
R

roman37e

26. 8. 2012 6:25
To je zajímavé...

Asistentka ve vzdělávací agentuře... To je pro mě stejná španělská vesnice jako marketér... Teda podnikám přes 15 let a to dost úspěšně, ale s tímhle slovem jsem se ještě nesetkal. Googlil jsem a zjistil jsem že doopravdy existuje.

0 0
možnosti
TJ

Tomáš Jasný

26. 8. 2012 4:27
Dodatek

To se to cinkalo, že? Teď si každý může říci sám, který režim byl více ponižující. Jestli spaní před Mototechnou (tehdejší okřídlené pořekadlo bylo: "To je neuvěřitelný, co je mezi lidma peněz"), protože tehdy si mohl dovolit koupit nové auto za hotové naprosto KAŽDÝ.

Anebo je horší nezadržitelný pád do chudoby, který čeká dříve nebo později naprostou většinu české populace - je to jen otázka času (ztráta zaměstnání, vážná nemoc, věk) ..?

Ať se nikdo nezlobí, ale v moderní době, kdy naprostá většina lidí nežije z lovu nebo farmaření, jsou peníze otázkou života a smrti (hladem, zimou), tudíž právo na práci je nejzákladnější životní potřeba. Tu tenhle režim nezajišťuje a ani nechce. A ne každý má buňky na to podnikat nebo jít do politiky.

3 0
možnosti
MZ

zajicek8

26. 8. 2012 6:39
Re: Dodatek

;-D prý koupit auto za hotový a každý. Na maloměstě, kde se odehrálo mé dětství, v ulici s domky postavenýmí bytovým družstvem a svépomocí družstevníků měly auto 3 rodiny z 60, ojeté - nové si nekoupil nikdo.

3 0
možnosti
JN

BezPrace.info

26. 8. 2012 2:20
Přííliš moc asistentek na trhu?

Těžko radit něco vaší kamarádce, když těch asistentek hledajících práci je mnohonásobně více, než volných míst. Na otázku o dětech jim měla odpovědět, co je jim po tom a dal se o tématu nebavit. Řekl bych, že ten průběh pohovoru byl "trochu" jinak a chtělo by to slyšet i druhou stranu. Nechcete zveřejnit, co to bylo za firmu?

-

Mimochodem, to tvrzení - "podobně to vypadá v mnoha dalších českých firmách", bych tak nezobecňoval. Ten popisovaný případ, jestli byl pravdivý, tak je naprostý extrém a určitě se netýká většiny firem ;-)

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

26. 8. 2012 9:15
Re: Přííliš moc asistentek na trhu?

A na odpověď "co vám je po tom?" obvykle následuje, "Děkujeme, za zajem, my se vám ozveme." a Vybere se někdo kdo víc spolupracuje.

0 0
možnosti
NS

blogNiki

26. 8. 2012 1:47
:((

bohužel je to přesně tak jak píšete, a pozor dnes už ani nemusíte mít děti, stačí když vám není 25 :-/. Myslím si že by stálo za to uvést název té firmy. Mimochodem, vím že nejlepší odpovědi člověka napadají až 20 minut poté ale taková otázka "a kde je vaše původní asistentka a proč odešla" by asi řekla mnohé. Přeji hodně štěstí nejen vaší kamarádce ale nám všem, budeme ho ještě hodně potřebovat.

0 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

26. 8. 2012 0:39
Pane Fekare

Dnes už si těžko práci hledá úplně každý pokud nemá známosti. Takže to, že pouze matky s dětmi si špatně hledají práci už dávno neplatí.

3 0
možnosti
.

.Camino

26. 8. 2012 6:51
Re: Pane Fekare

Zrejme jste si spletl znamost se znalosti, ale to se Vam stava casto....pane levicovy:-P

1 0
možnosti
KB

MayaMoya

26. 8. 2012 0:15
Moje máma má takové pořekadlo...

"Všude chtějí 25-ti letou sekretářku s 15ti letou praxí". A tak to bohužel je. Ani mladí to nemají jednoduché, všude právě chtějí tu praxi, ale kde jí vzít, když vás bez praxe nikde nevezmou? Vaší přítelkyně je mi velice líto...musel to být ponižující zážitek..Vyřiďte jí, že přeji vše dobré a ať brzy najde práci, která jí bude nejen přinášet peníze, ale i potěšení. MayaMoya

5 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.