Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

čirokéz

27. 8. 2012 12:05
Zaměstnání

Manželka se kdysi ucházela o zamestnání. Výběrové řízení mělo začít ráno v 8.00. Před kanceláří bylo cca 15-20 uchazeček o místo. Těsně před osmou hodinou vylezl ze dveří managor a prohlásil, že ty z uchazeček, které mají dvě a více dětí tak se můžou rovnou sbalit a odejít, že s nima pohovor vůbec dělat nebude. Taky dobrý, že. :-/

0 0
možnosti

Paeris Kiran

27. 8. 2012 12:28
Re: Zaměstnání

Ušetřil hlavně svůj a jejich čas a nemazal jim med kolem huby, že byly odmítnuté z jiného důvodu.

2 0
možnosti

Y.N

26. 8. 2012 15:45
Názory ještě asocialnější grupy

opravdu nemají chybu8-o RvRv Něco takového by v demokratické zemi nemělo co dělat. Z toho je vidět, že Česko není demokratická země;-€Rv

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

26. 8. 2012 16:04
Re: Názory ještě asocialnější grupy

moje nazory mozna nejsou "hezke", "humanni", ani "ohleduplne", ovsem na druhou stranu maji jednu pomerne zasadni vyhodu - narozdil od nejakeho toho pomateneho pseudohumanismu ty moje nazory v realnem svete opravdu funguji. realni lide totiz obvykle nejsou mila, empaticka, altruisticka vteleni matky terezy, ale egoisticke, materialisticke svine sledujici predevsim vlastni prospech, a pokud nekdo pri jednani s neznamou protistranou predpoklada opak, pak bude zrejme pri prvnim stretu s realitou ponekud prekvapen.

2 0
možnosti

blogNiki

26. 8. 2012 12:48
Je zajímavé

jak někteří zde píší, zda je to vůbec pravda. Vážení, tohle je jen zrnko v písku. Pokud se vám to zdá zvláštní a nepravdivé, zde máte důkaz o tom jak se někteří taky zaměstnavatelé chovají. A to vlastně ještě ani nejse v prvním kole pohovoru :-/

http://patorkova.blog.idnes.cz/c/282973/Vrat-se-do-hrobu-a.html

2 0
možnosti

Gotrong

26. 8. 2012 14:22
Re: Je zajímavé

1) tohle není žádnej důkaz. 2) ta dáma to klidně mohla nahlásit, protože už se jedná o čistou diskriminaci. Není žalobce, není soudce, tak ať nebrečí když s tím sama nic nedělá...

0 0
možnosti

repanak

26. 8. 2012 12:17
"Boj" za určitá - i dnes uznávaná práva

byl v minulosti dost drsný a asi naivně si většina "námezdních" představovala, že to v dnešním kapitalismu bude idylka. V republice jsou statisíce cizinců včetně ilegálů, pracovní místa budou spíše ubývat a tak není se co divit. Takže starší, ženy s dětmi, méně zdraví, mladí bez kvalifikace a ti co nemají známé to mají těžké. Přitom že by český stát po vyčerpání rezerv - prodeje majetku, nárůstu zadlužení, v současnosti po krátkém babyboomu od Husákových dětí opět s nízkou natalitou - šel s tržním mechanismem v zádech nahoru ........ani náhodou.

1 0
možnosti

certik_bertik

26. 8. 2012 10:09

tu to bylo řečeno mockrát, tahle ekonomika není pro lidi. Docela chápu lidi, že nechtějí mít děti, protože v dnešní době je to ekonomická sebevražda, sice tady můžete namítnout, že rodiny byly zakládány i za války, ale musíte si uvědomit, že dosud v dějinách nebyla ekonomická situace pro ty rizikové skupiny tak nepříznivá jako teď. Navíc riziková skupina je už dneska i člověk po třicítce, de fakto už bude pomalu nezaměstnatelný i když děti nemá

2 0
možnosti

medvediceCDN

26. 8. 2012 10:20
Re: už

Ale no tak- nedramatizujte. I když je fakt, že dost často hrají roli: štěstí, náhoda, známí...než nějaké schopnosti;-)

Můj případ: je mi 36, mám 2 děti- a na ÚP jsem byla 2x., nejdéle 5 měsíců. I když se to nemusí říkat, tak potencionálnímu zaměstnavateli jsem hned u pohovoru řekla: ano, mám 2 děti,ale také hlídání v době nemoci, takže paragrafy si neberu, max. 1-2 dny dovolené.

Předtím jsem ale doma byla 8 let, poprvé po MD jsem šla do práce, když byly té mladší 3 roky. 

A mám štěstí na hlídací babičkyR^ Taková babička je poklad.

0 0
možnosti

Draki

26. 8. 2012 9:45
Hodí-li Vás do vody, musíte plavat:-)

Víte že mě se ta ředitelčina metoda výběrového pohovoru docela líbí? Namísto zdlouhavého výběrového řízení, kdy musíte potupně soutěžit s dalšími třeba 40 uchazeči, vyplňovat podrobné dotazníky, magortesty, odpovídat na mnohdy záludné otázky apod. Vás hodila přímo do jámy lvové, mezi budoucí spolupracovníky. Nevím jestli je Vám známo, že mnoho vítězů výběrových řízení po nástupu na vysněné místo během několika dní odchází, protože si na "tu bandu která po Vás chce všechno hned, ale když po nich budete chtít s něčím poradit začnou z Vás dělat blbečka nebo najednou trpět naprostým nedostatkem času lépe řečeno chuti s čímkoli pomoci...":-):-)

0 0
možnosti

dieuetdroit

26. 8. 2012 9:51
Re: Hodí-li Vás do vody, musíte plavat:-)

zaludnymi otazkami myslite treba to, jestli ma uchazecka deti nebo jestli vi, co je to Excel? Na prvni otazku bych jim rekla, ze do toho jim nic neni a pri druhe uz bych vstala a odesla.

2 0
možnosti

Gotrong

26. 8. 2012 9:14
...

Vaše známá zřejmě neví, že na podobné otázky se odpovídá "nezlobte se, ale na otázky osobního charakteru nehodlám odpovídat, protože s výkonem práce toto nemá nic společného". Tohle je jedna z mála věcí co mě škola naučila a dodnes to úspěšně používám.

3 0
možnosti

Paeris Kiran

26. 8. 2012 9:16
Re: ...

A jednoduchým postupem (je li teda k dispozici víc zájemců na dannou pozici) je "Děkujeme za zájem, my se ozveme." a shánění někoho kdo víc spolupracuje.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

26. 8. 2012 8:45
problem ...

bude mozna v tom, ze matky s detmi z ciste statistickeho hlediska opravdu ve vetsine pripadu JSOU mene flexibilni, vykonne a travi v praci mene casu, nez jine skupiny zamestnancu ... v clanku uvedena uchazecka mozna opravdu hlidani deti vyresene ma, to nemohu posoudit, ovsem na jednu takovou pripada hromada tech, ktere si petkrat rocne vezmou paragraf a nejake pracovni ukoly, terminy a projekty je nijak zvlast netrapi. diskriminace uchazecu z rizikovych skupin (a to nejsou jenom matky s detmi, ale napriklad i absolventi, predduchodci, zdravotne postizeni, etnicke mensiny ...) sice je nehumanni, nemoralni a z lidskeho pohledu zcela neprijatelna, nicmene z ekonomickeho pohledu pomerne logicka a jednoduse obhajitelna. risk management, neboli minimalizace rizik se tomu rika, a matka s detmi je rizikem, a to tak ze rizikem z pohledu zamestnavatele rizikem zcela zbytnym.

0 0
možnosti

certik_bertik

26. 8. 2012 10:03
Re: problem ...

hmm tohle by nikoho nenapadlo že? Ale že nic takového co tady píšete v 99% firem vůbec není třeba to už tady neřeknete

0 0
možnosti

bohacovajarca

26. 8. 2012 7:37
Diskriminace

Ukázkový příklad diskriminace člověka kvůli pohlaví, resp. kvůli rodinné situaci! Ale tam to nebylo rasové, takže podle našich mocných pohůdka, takový standardek, kdy má potenc.zaměstnavatel právo se svých potenc. zaměstnaců dotazovat i na to, jak intenzivní mají menstruaci (když to přeženu)! Jenom kdyby byla paní příslušnice romského etnika a okamžitě to rozmázla do médií jako rasovou diskriminaci, to by se všichni zajímali, hned by přijeli různé agentury, média by před takovou firmou i stanovala, jenom aby se upozornilo na to, jaká je v Čechách rasová diskriminace! A pokud jde o ty děti, politika této vlády je přeci přesně o tomto, moderní je: nemít děti a nebýt starý=nezatěžovat systém žádostmi o dávky, jenom platit daně a pojištění, a pokud jsi normální občane skutečně v nouzi, pomož si sám (prodej auto, vybavení bytu, byt, prodej třeba i partnera, přijď až skutečně nebudeš nic mít)! Kybernetikova politika na MPSV, za kterou ho plácá Kalousek po zádech, v praxi!!!!

3 0
možnosti

roman37e

26. 8. 2012 7:53
Re: Diskriminace

Kde není žalobce není soudce. Pokud si ta paní bude stěžovat svému příteli marketérovi, tak se toho moc nezmění. Otázkou tedy zůstává, jestli se to doopravdy stalo tak jak píše. Tohle si už v dnešní době žádná firma nedovolí. Dřív nebo později by tam byla se skrytou kamerou redaktorka z Novy.

0 0
možnosti

jamijam

26. 8. 2012 7:14
Já bych se určitě neudržel

a při takovém výslechu bych se zeptal, kdo je tam šéfem, kdo koho vlastně zaměstnává a praštil bych dveřmi :-/

3 0
možnosti

roman37e

26. 8. 2012 7:18
Re: Já bych se určitě neudržel

To já taky. Ovšem jen za předpokladu že se doopravdy stal. A tak nějak v tomhle případě mám pocit že někdo hodně přehání. Práce asistentky nejspíš bude v takové organizaci spočívat v tom, že tam musí být dost dlouho, protože její činnost je spíš nárazová, ale ve přesně stanovenou dobu. Možná jí jen řekli že je práce časově náročná a jestli jí bude z toho důvodu schopná zvládnout.

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 25,16
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.