Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GS

all_the_way

28. 7. 2010 23:34
Což o to

vkus máme každý různý, takže to bych autorovi recenze nezazlíval. Touha po originalitě za každou cenu je zcestná. Životy 95% lidí na této planetě jsou banální a schematické, nikdo z nás nezakopává o smysly jitřící originalitu každý den. Osobně mi ani tak nevadí, když je příběh jednodušší, nebo nepříliš originální, ani mi nevadí nerealistično (á la sci-fi), ale strašně mi vadí, když postavy nedrží svou vnitřní logiku, nezaznamenávají žádný vývoj, nebo působí příliš archetypálně. Z čeho se.u atomový hřiby jsou scénáristický fauly, kdy scénárista znásilní vesmír, aby se něco neskutečnou souhrou náhod podělalo, nebo dramaticky změnilo. To je podvod na divákovi, který zakrývá nedostatek scénáristickejch nápadů a působí násilně. Na Inception se těším, podívám se na to nezaujatě a udělám si názor na to, jestli má autor tohoto článku legitimní výtky, nebo prostě jen patří k těm, kteří se musí za každou cenu lišit. Zaráží mě, že noční můře kinematografie dal 2/5. Už ten titulek působí zaujatě

0 0
možnosti
S

scinax

28. 7. 2010 23:32
kvalitni recenzent

Mohl bych zde napsat mraky důvodů proč má film hodnocení na čsfd 94% osobně jsem také udělil 5 hvězd (přičemž toto hodnocení má odemne minimum filmů).

Recenzent pravděpodobně spadá do skupiny lidí kteří film nepochopili, nelíbil sem jim, popřípadě z jiných důvodů dává nízké hodnocení. Ok, každý to tak může mít, ale neivm proč na idnesu někdo zvěřejnuje své názory které se absolutně nestotožnují s většinou (ze 100   94 klad / 6 zápor). Mělo by to být objektivní a né článek zaujatého pisálka.

0 0
možnosti
Z

zwiad

28. 7. 2010 23:07
...

Film se vám nelíbil. To se stává. Proč znevažujete ty, kterým se líbil?

0 0
možnosti
TK

dineder

28. 7. 2010 20:47
Par pripominek

Takze: 1) sam Matrix uz ve sve dobe byl kopii (mimochodem skveleho a temer neznameho filmu The Thirteenth Floor).

2) Hudba Hanse Zimmera uz je jen opakovanim sebe sama (ten samy styl jako napr. v Dark Knightovi)

3) film neni komplikovany a nezamotava se. Je v nem vsak velmi mnoho skrytych narazek a souvislosti. Souhlasim, ze neni az tak extra prevratny, ale rozhodne prevysuje soucasny prumer rozdilem tridy - vase 2* z 5 jsou tedy spis protestem maleho decka nez nazorem dospeleho cloveka s vlastni hlavou.

4) hodnoceni na CSFD (a tim hur na IMDB) je ovlivneno mnozstvim "laiku", resp. konzumentu, kteri tuto stranku navstevuji. Nelze zcela brat vazne, stejne jako dlouhodoby hype provazejici novy film. Ale to se vracime k bodu 3.

5) Chris Nolan je velmi talentovany clovek, ktery temer ve vsech svych filmech dava namet k zamysleni. Jeho filmy jsou temer bez vyjimky kvalitni epicka dila.

0 0
možnosti
JP

Juras

28. 7. 2010 21:58
Re: Par pripominek

? Matrix kopie Třináctého patra? A seriál Dobrá voda je kopií Vinnetoua, ne? V obou se jezdí na koních... ;-)

0 0
možnosti
MS

Toriop

28. 7. 2010 20:16
Reakce

Osobně podle tipu filmu přizpůsobím nahlížení na něj. Když se chci u filmu bavit, nesnažím se nad ním zběsile přemýšlet, protože v tom případě by mi podstatná část filmů nedávala smysl. Tento snímek mi i přes svou délku utekl jako voda, což byla velmi vítaná změna a v tomto ohledu mu dávám plný počet bodů. Kdybychom ale měli všichni stejný názor, neměly by podobné diskuze smysl.

K příspěvku ČSFD od bolostroj: jen proto, že ti nějaký kamarád řekl co ti řekl, neznamená, že je to zákonitá pravda a štkát proto oheň na ty, kteří využívají server CSFD, mi přijde dost krátkozraké.

0 0
možnosti
-

-Grim-

28. 7. 2010 19:12
Argumenty

Nikomu neupiram pravo na vlastni nazor, ale je dulezite ho nejak rozumne podlozit argumenty. Rad bych slysel proc treba ty 4 roviny snu neprijdou autorovi originalni, protoze ja si nepamatuju zadny film kde by tomu bylo obdobne. Matrix (virtualni realita/ skutecnost), Existenz(to samé), ...

Udajne kopirovani jinych filmu bylo nadmiru videt i v Matrixu viz stylizace typu Dark City. Jediny moment, ktery se mi opravdu nelibil byl souboj v nulove gravitaci kde to opravdu bylo az prilis matrixovske a okate natocene bez noveho napadu.

Totalne nesouhlasim s recenzi tady na idnes od Vlasaka, ktery film totalne nepochopil, a protoze v kine asi nedava pozor, tak napise takovou hromadu zvastu. Nechapu jak filmy recenzuje nekdo, kdo je ani nepochopí.

0 0
možnosti
JK

yarrda

28. 7. 2010 22:17
Re: Argumenty

Souhlas, až na tu beztížnou rvačku - to byla technická bomba, už se na ni těším, až půjdu na film podruhé. Budu jim kontrolovat každej frejm :)

0 0
možnosti
M

masculine

28. 7. 2010 18:26
Asi...

asi film autorovi nesedl a stejně jako on sám u filmu Män som hatar kvinnor přemýšlel: "Nezkrátili by tohle v Hollywoodu? Nejsou pro Američany tyhle dialogy moc ukecané? Není to moc nudné?" budu možná i já při sledování snímku Inception přemýšlet: "Nebyl ten film na Zdeňka Fekara příliš zamotaný? Pochopil ho? Nešel do kina zhnusen už tím, že v Hollywoodu nedokáží natočit "nic lepšího"?" Svého času bylo nepředstavitelné, že by hlavní kladný hrdina filmu zemřel, že by zůstal konec filmu otevřen (ne pro navázání nevyvedeného pokračování), že by... Časem se vždy našel někdo, kdo tato "základní pravidla vyprávění příběhu" porušil...

0 0
možnosti
JM

Josef Marchek

28. 7. 2010 12:12
Líbí/nelíbí

Mně se Inception (prý "Počátek", pche!) líbil velmi. A debaty u jakéhokoliv umění, zda je to dobré či špatné, jsou od věci. Líbí/nelíbí, chutná/nechutná, mám rád/nesnáším. To jsou jediná možná hodnocení.

0 0
možnosti
JB

hendrixx

28. 7. 2010 11:35
Film jsem neviděl....

....a nevím, jestli na něj půjdu, ale dík za zajímavej názor. Vláďu Vlasáka trochu znám. Je možná nejstřízlivější proto, že na rozdíl od Fuky, Fily a dalších borečků není filmovej závislák, na digitechnologiích neujíždí, je to sečtělý, vzdělaný člověk a má tudíž nadhled nad módními vlnami a umělým promo-humbukem, kterej kolem Inception panuje. Podobná "bouře" o "nikdy neviděném" byla před časem kolem Temnýho rytíře (na imdb byl pár týdnů dokonce nejlepším filmem všech dob), později kolem Avatara, přesto se vsadím, že do pěti let po nich neštěkne pes. Budou v trafice na dvd za 49 Kč, jako je teď Titanic, zatímco Kmotr nebo Zvětšenina budou stát pořád 300. Vizuální kouzka, efektní triky a překombinované scénáristické konstrukce nikdy nebudou silnější než dobrý a dobře natočený příběh. 

0 0
možnosti
S

SFASS

28. 7. 2010 12:46
Re: Film jsem neviděl....

ale spní hlavní účel....vydělá dost peněz.....

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

28. 7. 2010 10:39
ja to (jeste?) nevidel,

ale ma zkusenost, ze kdyz je neco hodne vynasene do nebes, byl jsem zpravidla zklamany. Treba praveu Matrixu (o Avatorovi nemluve - tam jsem nic necekal a presto byl zklamany). Takze mozna necham vychladnout emoce a podivam se to pozdeji, s klidnou hlavou a bez nadseneho ocekavani.

0 0
možnosti
MJ

plysak

28. 7. 2010 22:35
Re: ja to (jeste?) nevidel,

Jednoducha logika: pokud se ti nelibil Matrix ani Avatar, pak ani tento film te neuchvati,... ale to je tvoje svate pravo, me se libil kazdy ze zminenych i Pocatek.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.