Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nechtěl bych ve Sněmovně sedět a hledět do blba ani za 500 tisíc měsíčně. Ani ve vládě za milion.

1 0
možnosti
SB

Jednu věc už jsem napsal a napíši ještě jednu:

Dopouštíte se té chyby, kterou dělá hodně lidí, když se domníváte, že těm, které volíte, nejde vůbec o koryta v tom prospěchářském slova smyslu, nýbrž jen o dobro věci.

V takové koalici, kterou nám tady vypisujete, by si hned po ustanovení začali vlétávat do vlasů kvůli korytům parlamentním a vládním, kvůli místům ve správních radách státních firem, kvůli velvyslaneckým postům apod.

Nemyslete si, že je vede ušlechtilý zájem zbavit zemi politika, kterého vy bytostně nesnášíte. Jde jim v prvé řadě o koryta.

Což o to, v tom nejsou sami. O koryta jde samozřejmě i vládním stranám, ale tento váš blog je o opozičních, a tak i já tady píši o opozičních, abych se držel vašeho tématu.

Jde jim o koryta a na tom by ztroskotala jakákoli snaha o nějakou širokou předvolební koalici.

4 0
možnosti
Foto

Názory rozdělují, koryta spojují. Výrok do kamery, učiněný K.Sch.;-)

4 0
možnosti
SB

On by celkový zisk takovéto koalice byl nižší než součet volebních preferencí jejích jednotlivých stran. Nejeden volič ODS by například neskousl, že by musel volit mimo jiné i Piráty a Zelení, tak by k volbám vůbec nešel.

1 0
možnosti
LC

Ježíšmarijájosef. Tak ODS + Piráti. A proč ne ODS + KSČM? Ti mají k sobě politicky rozhodně blíže. Více tuhle politologickou "úvahu" nebudu komentovat.

2 0
možnosti
Foto

,,Argumentujete",m.j., W.CH. a obdobím II.WW, což je nesrovnatelné, a to ani se současnou situací nejen u nás., ale i v oné G.B., jakož i mnohde jinde.A pro funkční ,,válečnou vládu" je třeba i válečné hospodářství, což, spíše naštěstí, již u nás pominulo. Vaše další ,,teze" by pak vyžadovali i nejen změny zákonů, ale pravděpodobně i ústavy. V parlament. demoktacii je jiný ,,problém",. A sice, že všechny subjekty na scéně jsou zároven de facto ́i subjekty podnikatelskými, financovanými i státem dle jejich voleb výsledků. A i z toho se odvíjí mnohé, ba až vše.

3 0
možnosti
AN

A85l15e40š 42N55o22v24á65k

19. 4. 2020 19:37

volby jsou daleko, do té doby bude epidemie dávno pryč.

0 0
možnosti
MB

Samozřejmě, že takový slepenec opozičních stran lze teoreticky vytvořit i jím vyhrát volby. Ale problém je, že velkou váhu v takové koalici by měli Piráti, kteří jsou prakticky nekompatibilní s ostatními zmiňovanými opozičními stranami (s výjimkou zanedbatelných Zelených). Je spojuje dosud pouze odpor k Babišovi. Ale co pak? Bylo by to funkční? Pochybuji.

5 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 25,16
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.