Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J17a44n 61S15o98u69č27e76k

1. 4. 2020 8:41

Ano, mám zcela stejný názor. Panika a hysterie, kterým mnozí propadají zřejmě pod neustálou denodenní masírkou negativních zpráv, je pouze na škodu. A děkuji za zajímavé odkazy. Tak podrobný rozbor o koronaviru, jaký podává onen imunolog, jsem ještě nečetl.

5 0
možnosti

A31l87e39š 30V90o14l53f

31. 3. 2020 19:12

To je sice hezké, ale také existují články o tom, jak se ze zimního stadionu dělají márnice, jak se staví stanové nemocnice, že v některých zemích a nemocnicích se upřednostnují pacientí mladší 70let, protože na ty starší nestačí kapacity a nechají se umírat, články denní statistiky stovky úmrtí, články jak z jedné nakažené sestřičky bez příznaků je ted nakažený celý starobní penzion, jak na tu "procházku" chodí i lidé v nařízené karanténě, a stovky dalších. S tím porušováním doporučené karantény a opatření nesouhlasím Vše se to odvijí od našeho ingnoranctví ke svému okolí. To není tak, še jen ohrožuji sebe, nebo někoho venku, ale hlavně své blízké, protože se vždy z venku k někomu vracím. Pokud se k omezením bude přistupovat tak, že karanténu bereme jako dovolenou (vždyt nás vlastně vůbec v ničem neomezuje), tak budou dál umírat lidé, které by nemuseli a nastanou tvrdá a nepříjemná opatření. Není trollování, ale jen pohled můj z druhé strany člověka, který denně navštíví plno domácností i v karanténě

1 0
možnosti
Foto

četl jste třeba reakci Čecha žijícího v Bergamu na to, jak naše média popisují situaci tam? Nesnižuu oběti, ale vším se dá manipulovat. Je tak nějak "novinářské" vyfotit vždy to nejhorší, pod správným úhlem, místo uvedení konkrétního místa, v jehož okolí je klid, uvést celý stát apod... Jsem venku denně. Mám tu výhodu žití v malém městečku a kolem dokola pole, sady. Mám doma 5 canisterapeutických psů, s kterými teď nesmím pracovat, ale ven musí. Tak chodíme. Chodíme hodiny, pokud někoho potkáme, obejdeme se obloukem, zamáváme. Fotím při procházkách jaro a na můj profil na FB chodí lidi, kteří nemají tu možnost venku být a jaro nasávat. A jsou vděční byť i jen za to, že ho vidí. Od začátku nám tady funguje dobrovolnická pomoc, takže senioři ven nemusí, dostanou nákupy, teĎ zajišťujeme časopisy, dostali samozřejmě roušky - jen během jednoho týdne jich "holky" v našem městčku ušily skoro 6 tisíc...a to máme 4,5 tisíce obyvatel. Život jde dál, ohleduplnost je potřeba, ale média by měla vyzdvihovat to pozitivní, ne šířit strach. Měli bychom si pomáhat, ne se udávat. Psychická nepohoda je živnou půdou pro infekty.

4 0
možnosti

R^ Diky a naprosty souhlas

3 0
možnosti

Nebuďte udavači...?zbytečné to říkat,zaprděný byrešovy koblihy budou vždycky udávat...

0 0
možnosti
Foto

Koblihy bych do toho explicitně netahal, udavače najdete všude.

3 0
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

7 0
možnosti

Roušku si natáhnu na nos jakmile vidím člověka na dvacet metrů, jenže ...

V kterési asijské zemi (J.Korea?) všichni lidé v karanténě museli na dveře svého bytu umístit úřední listinu s oznámením, že jsou v karanténě. Považuji to za velmi dobrý způsob informování okolí, jehož občané jsou ohrožení případnou bezohledností svých sousedů, a v takovém případě mají možnost vykonávat ve svém zájmu i kontrolu dodržování povinnosti.

1 0
možnosti
Foto

Karma R^ Souhlasím se zavedením nosit roušku, ale připadá mi naprosto nelogické a kontraproduktivní ji nosit tam, kde nikdo není. Nehledě na to, že se v roušce špatně dýchá, prostředí je zvlhčení, tudíž semeniště bakterií a virů.Když se na chvíli dostanu ven, nechci mít strach, že na mě za stromem vykukne policista a bude mě pokutovat za to, že dýchám nosem a ne přes roušku. Samozřejmě jsem ohleduplný a pokud potkám na procházce člověka, roušku si nasadím, to beru jako samozřejmost. Člověk by měl nejprve používat mozek a nechovat se jak bonzák, jestli v přírodě udiví člověka bez roušky. V uzavřených prostorech je to něco jiného, tam je to nutností.

13 0
možnosti

Komu Procházka něco udělal, běžte na něj. Nezapomeňte ale že každý ušetřený krok je den života. -:), -:)

0 0
možnosti
Foto

Taktiez pridam skvely clanok k tejto teme: https://nazory.aktualne.cz/udej-toho-kdo-se-lisi-jak-jsme-si-nasadili-rousky-a-prestali/r~0187864a729311eaaabd0cc47ab5f122/

Udej toho, kdo se liší. Jak jsme si nasadili roušky a přestali myslet

2 0
možnosti

S těmi lidmi to je těžké. Mnozí reagují tak,jak je informují média...tj histericky. Příklad? Ráno jsem šel do pekárny a byl jsem svědkem toho,jak paní vyhrožovala dvěma kuřáků,že ji ohrožují na zdraví a že na ně volá policii. Možná by to bylo pochopitelné, kdyby ovšem mezi tou paní a kuřáky nebyla silnice.

Jinak autore, děkuji za odkazy a samozřejmě karma.

13 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS