Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ON

ondra.novacisko.cz

19. 8. 2012 14:01
fio je v pravu

Nevim, jestli je dobre se verejne chlubit tim, ze si neumim zaridit vypoved uctu. Chce to myslet, ja bych nikdy nerusil ucet dopisem, ale osobne, podle mne to nemuze jit. Predstava, ze mi nekdo zrusi ucet doporucenym dopisem ...

0 0
možnosti
FB

Fio banka

17. 8. 2012 11:50
Reakce Fio banky

Dobrý den,

v zájmu zachování bankovního tajemství tímto nijak nepotvrzujeme ani nevylučujeme, že autor tohoto článku je, nebo byl klientem Fio banky, ani nemůžeme komentovat skutečnosti v článku uvedené. Musíme se však ohradit oproti nadpisu i tónu článku.

V obecné rovině uvádíme, že podporujeme několik způsobů ověřené komunikace s klienty, kdy dokážeme ověřit, že komunikujeme skutečně s majitelem účtu, a to osobně na libovolné pobočce banky, vzdáleně přes Fio servis v Internetbankingu či v některých případech i poštou, ale pouze s úředně ověřeným podpisem klienta.

Dále dle našich obchodních podmínek (čl. XI.) platí, že účet lze kdykoli zrušit, a to podáním písemné výpovědi Smlouvy nebo, když se na tom strany dohodnou, ve formě žádosti o zrušení účtu. Výpověď lze podat osobně i poštou – poté ale musí jít o řádnou žádost s identifikačními údaji o klientovi a o rušené službě (vč. informace o dispozici se zůstatkem rušeného účtu) a s úředně ověřeným podpisem.

Ján Franek, tiskový mluvčí

2 0
možnosti
IH

misaviki

17. 8. 2012 15:33
Re: Reakce Fio banky

A proč jste toho pána nekontaktovali, že podpis u výpovědi musí být úředně ověřen?

0 0
možnosti
AK

Alka.24

17. 8. 2012 9:17
Tak s FIO

bankou mám jenom ty nejlepší zkušenosti. Pokud mám nějaký dotaz, zavolám na pobočku a je mi vždy kvalitně porazeno. A hlavně, co se týká poplatků je R^. Za to Českou spořitelnu zdaleka obcházím8-o

1 0
možnosti
PX

samos

17. 8. 2012 9:08
Ježkovy voči :-)

to fakt někoho napadne vypovídat bankovní účet obyčejným dopisem? Po všech těch aferách, kdy za "údajné nejasnosti" ve vyúčtování za pár korun jsou firmy schopny po letech na Vás poštvat exekutory? Smlouvu s mobilním operátorem vypovídáte také takhle nedoložitelně? Nebo ukončení odběru elektřiny? Asi žijete na jiné planetě..., Bůh s Vámi.

2 0
možnosti
PH

petrph

17. 8. 2012 8:17
to je právě nevýhoda těhle

nízkonákladových bank. Můžou být sice levnější, ale toho dosahují tím že mají strašně málo poboček. A nahrazují to tím že klienti s nimi musí být v kontaktu dálkově. A pak stačí maličkost "dopis se ztratil",  e-mail klienta se "ztratil",kdyby si měl klient zajet někam (třeba přes půlku kraje)  do té pobočky  aby sepsal tu výpověď   stálo by ho to mailant, kdyby to měl řešit telefonicky provolal by třeba při půlhodinovém hovoru taky mailant-a a stejně by pak asi zapřeli i ten hovor.

Jestli ono pak není v celkovém součtu levnější  si zařídit účet v pořádné bance co má pobočku přes ulici,klient si tam může kdykoliv zajít, vše zařídit osobně a dostat od všeho co se dojednalo hned písemnou kopii???:-)

1 0
možnosti
Z

z-VV-na-CENSORED

17. 8. 2012 9:57
Re: to je právě nevýhoda těhle

Treba u Sporky? ;-D;-D

0 0
možnosti
MP

Martin V2

17. 8. 2012 7:52
Základní chyba

Tohle stvoření někde učí...:-)

2 0
možnosti
VJ

velký jarda

17. 8. 2012 7:46
Já bych viděl chybu

spíš ve vás. Línej jak veš, než aby zvedl zadek tak půl roku koresponduje s někým ani neví s kým. To chce tam zajít, udělat si pořádek na místě. Také je dobré občas použít mozek.

1 0
možnosti

Korvetní kapitán Pepan A2

17. 8. 2012 7:07
Když jste ten účet zakládal,

taky to bylo doporučeným dopisem? Ne. Dostavil jste se na pobočku a doložil při zakládání svoji totožnost. A stejné je to při zrušení. Pokud by stačil doporučený dopis, pak by Vám kdokoliv, kdo zjistí číslo Vašeho účtu, mohl, třeba z legrace, Váš úřet zrušit. Podělal jste to Vy sám a hážete vinu na banku.

3 0
možnosti
ZF

zdf

17. 8. 2012 22:12
Re: Když jste ten účet zakládal,

Možná je dobré nekomentovat něco, o čem nic nevíte. Založení účtu je samozřejmě možné i korespondenčně (= poštou).

0 0
možnosti
C

certik_bertik

17. 8. 2012 6:27
vždyt

jste jenom potížista

2 0
možnosti
MT

milantribucek

17. 8. 2012 5:51
S FIO jen výborné zkušeńosti

Výpověď poslaná obyčejným dopisem? Bez jakéhokoliv potvrzení o odeslání? To jste vcelku hrdina. Jak můžete zrušit něco emailem? Bez fyzického podpisu? Jednoznačně Vaše chyba a Váš problém.

5 0
možnosti
JZP

Jožin z planin

17. 8. 2012 7:29
Re: S FIO jen výborné zkušeńosti

Teoreticky by to mohlo jít s elektronickým podpisem nebo přes elektronické bankovnictví (pokud to banka umožňuje), ale obyčejným nebo doporučeným dopisem bez ověření totožnosti fakt ne.

1 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 25,16
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.